Αδέσποτοι σκύλοι

10.-(1)(α) Οποιοσδήποτε αδέσποτος σκύλος συλλαμβάνεται από την αρμόδια αρχή η οποία οφείλει να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του σκύλου. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στην αρμόδια αρχή τα έξοδα σύλληψης και φύλαξης ή εξέτασης και θεραπείας, όπου χρειάζεται, του σκύλου από ιδιώτη εγγεγραμμένο κτηνίατρο:

Νοείται ότι, οι αδέσποτοι σκύλοι φυλάσσονται σε κατάλληλα υποστατικά σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου (1) του άρθρου 7 και η αρμόδια αρχή μεριμνά, ώστε να διαθέτει μηχανισμούς περισυλλογής αδέσποτων σκύλων.

(β) [Διαγράφηκε].

(γ) Σε περίπτωση που δεν ανευρίσκεται ο ιδιοκτήτης αδέσποτου σκύλου εντός τριάντα (30) ημερών από τη σύλληψή του από την αρμόδια αρχή, τότε ο σκύλος παραχωρείται σε οργάνωση προστασίας ζώων ή άλλο πρόσωπο.

(δ) [Διαγράφηκε].

(2) [Διαγράφηκε].