Φάκελοι Υποθέσεων - Μετάπτωση Φάκελοι Υποθέσεων - Μετάπτωση

30. Για κάθε υπόθεση που καταχωρίζεται ηλεκτρονικά, δημιουργείται ηλεκτρονικός φάκελος. Δεν δημιουργείται παράλληλα φυσικός φάκελος εκτός αν τούτο εμπίπτει στην πρόνοια του Κανονισμού 7(1).

31. Ο ηλεκτρονικός φάκελος φέρει τις ιδιότητες και παράγει τα έννομα αποτελέσματα ενός φυσικού φακέλου.

32. Σε σχέση με υποθέσεις οι οποίες καταχωρίστηκαν πριν από την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης τηρείται παράλληλα φυσικός και ηλεκτρονικός φάκελος. Στον ηλεκτρονικό φάκελο τηρούνται τα έγγραφα που καταχωρίστηκαν μετά την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος. Στο φυσικό φάκελο τηρούνται τα έγγραφα που καταχωρίστηκαν πριν από την εγκατάσταση και λειτουργία του συστήματος.

33.(1) Δικηγόρος ή διάδικος σε υπόθεση που καταχωρίστηκε πριν από την εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης, θα μπορεί να προσθέσει σε ηλεκτρονικό φάκελο έγγραφα τα οποία βρίσκονται ήδη καταχωρισμένα σε φυσικό φάκελο.

(2) Έγγραφο το οποίο καταχωρίζεται σε ηλεκτρονικό φάκελο σύμφωνα με τον Κανονισμό 33 (1), δεν απαιτείται να εγκρίνεται ως καταχώριση από τον Πρωτοκολλητή. Την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση που το εν λόγω έγγραφο δεν ανταποκρίνεται στο έγγραφο που είναι ήδη καταχωρισμένο στο φυσικό φάκελο της υπόθεσης, θα φέρει το μέρος που το καταχωρίζει. Το έγγραφο αυτό, θα σημειώνεται στο σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης με το χαρακτηρισμό «Μετάπτωση», όρος ο οποίος αναφέρεται σε έγγραφο το οποίο δεν καταχωρίστηκε εξ αρχής μέσω του συστήματος.

(3) Ο Πρωτοκολλητής δύναται, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του αντίδικου μέρους, να εγκρίνει έγγραφο Μετάπτωσης, οπότε αυτό θα καθίσταται επίσημο μέρος του ηλεκτρονικού φακέλου της υπόθεσης.