9.

9-(1) Πλειοδοτήσεις είναι δυνατόν να γίνουν και από εντολοδόχο, αρκεί να υποστηρίζονται –

(α) Από γραπτή εξουσιοδότηση του εντολέα όπως ο εντολοδόχος ενεργήσει εξ ονόματός του, ή

(β) από γραπτή δήλωση του εντολοδόχου ότι η πλειοδότηση έγινε για λογαριασμό του εντολέα τον οποίο κατονομάζει στη δήλωσή του.

Τα έγγραφα αυτά πρέπει να παραδίδονται στο δημοπράτη πριν την έναρξη της δημοπρασίας, για να καθίσταται δυνατή η μεταβίβαση του ακινήτου απευθείας στο όνομα του εντολέα μετά το πέρας της δημοπρασίας:

Νοείται όμως ότι σε περίπτωση κατά την οποία ο εντολέας παραλείψει να συμμορφωθεί με τους όρους του Κανονισμού 10, τότε ο εντολοδόχος θα θεωρείται ως ο τελευταίος πλειοδότης.

(2) Πλειοδοτήσεις για λογαριασμό ανηλίκων θα γίνονται από το φυσικό κηδεμόνα τους ή από δικαστικό κηδεμόνα ο οποίος όμως κατέχει σχετική εξουσιοδότηση από αρμόδιο Δικαστήριο.

(3) Δεν επιτρέπεται να πλειοδοτήσουν σε πώληση με βάση τους παρόντες Κανονισμούς ο δημοπράτης ο οποίος διενεργεί την πώληση ή ο οφειλέτης.