31Β.-(1) Για σκοπούς της συντονισμένης γνωστοποίησης ευπαθειών, το εθνικό CSIRT ενεργεί ως συντονιστής, και, κατ’ εφαρμογή των συντονιστικών του καθηκόντων, ενεργεί ως αξιόπιστος διαμεσολαβητής, διευκολύνοντας, όπου απαιτείται, την αλληλεπίδραση μεταξύ του φυσικού ή νομικού προσώπου που αναφέρει την ευπάθεια και του κατασκευαστή ή του παροχέα των δυνητικά ευπαθών προϊόντων ΤΠΕ ή υπηρεσιών ΤΠΕ, κατόπιν αιτήματος ενός εκ των μερών.
(2) Τα καθήκοντα του εθνικού CSIRT περιλαμβάνουν:
(α) Τον προσδιορισμό των εμπλεκόμενων οντοτήτων και την επικοινωνία με αυτές·
(β) την παροχή συνδρομής στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που αναφέρουν ευπάθειες· και
(γ) τη διαπραγμάτευση χρονοδιαγραμμάτων γνωστοποίησης και τη διαχείριση ευπαθειών που επηρεάζουν πολλαπλές οντότητες.
(3)(α) Η Αρχή διασφαλίζει ότι τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν να αναφέρουν ανώνυμα, εφόσον το ζητήσουν, ευπάθειες στο εθνικό CSIRT.
(β) Το εθνικό CSIRT διασφαλίζει ότι εκτελούνται επιμελείς ενέργειες παρακολούθησης όσον αφορά την αναφερθείσα ευπάθεια και διασφαλίζει την ανωνυμία του φυσικού ή νομικού προσώπου που αναφέρει την ευπάθεια.
(γ) Στις περιπτώσεις όπου μια αναφερόμενη ευπάθεια δύναται να έχει σημαντικό αντίκτυπο σε οντότητες σε περισσότερα από ένα κράτη μέλη, το εθνικό CSIRT συνεργάζεται, κατά περίπτωση, με άλλα CSIRT στα οποία έχει ανατεθεί συντονιστικός ρόλος στο πλαίσιο του δικτύου CSIRT.
(4) Η Αρχή δύναται να δημοσιοποιεί και να καταχωρεί σε εθελοντική βάση στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων που αναπτύσσει και διατηρεί ο ENISA δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 12 της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2555, δημόσια γνωστές ευπάθειες σε προϊόντα ΤΠΕ ή υπηρεσίες ΤΠΕ.