Διάλυση και εκκαθάριση του Συμβουλίου.

32.-(1)  Ο Υπουργός δύναται, εάν το κρίνει σκόπιμο να εκδώσει Διάταγμα για  διάλυση του Συμβουλίου. Με την έκδοση τέτοιου Διατάγματος το Συμβούλιο δεν ασκεί πλέον καμία αρμοδιότητα του εκτός στην έκταση που αυτό είναι αναγκαίο για την οριστική διάλυσή του.  Ο Υπουργός πριν εκδώσει Διάταγμα διάλυσης του Συμβουλίου δύναται να ζητά και να λαμβάνει την γνώμη του Συμβουλίου και άλλων φορέων που κρίνει ότι θα ήταν χρήσιμο να λάβει την άποψή τους.

(2)  Στο Διάταγμα  που αναφέρεται στο εδάφιο (1), ο Υπουργός δύναται να περιλάβει τέτοιες διατάξεις που θεωρεί αναγκαίες για:

(α) την εκκαθάριση των υποθέσεων του Συμβουλίου.

(β) την επιβολή και διεκδίκηση επιβαρύνσεων για αντιμετώπιση των υποχρεώσεων του Συμβουλίου και των εξόδων της εκκαθάρισης, στο μέτρο που τέτοιες υποχρεώσεις και έξοδα δεν μπορούν να καλυφθούν από τα κεφάλαια ή άλλα στοιχεία του ενεργητικού του Συμβουλίου.

(γ) τη χρησιμοποίηση οποιωνδήποτε πλεοναζόντων κεφαλαίων ή άλλων στοιχείων ενεργητικού για σκοπούς που καθορίζονται στο Διάταγμα και οι οποίοι σχετίζονται με τη βιομηχανία ελαιοκομικών προϊόντων.

(3)   Το Διάταγμα, που εκδίδεται δυνάμει του παρόντος άρθρου, κατατίθεται από τον Υπουργό, αμέσως μετά την έκδοση του, στην Βουλή των Αντιπροσώπων.  Εάν η Βουλή, μετά την  παρέλευση 45 ημερών, δεν πάρει απόφαση ακύρωσης του, το Διάταγμα τίθεται σε ισχύ και υλοποιείται.

(4)  Μέρος του Διατάγματος που εκδίδεται δυνάμει του παρόντος άρθρου και προνοεί για τα θέματα που καθορίζονται στο εδάφιο (2) δύναται να τροποποιηθεί ή να ανακληθεί με μεταγενέστερο Διάταγμα του Υπουργού που εκδίδεται δυνάμει του παρόντος Νόμου.