Ιατρικά εφόδια, ιατρείο, ιατρός

4.—(1)(α) Κάθε κυπριακό πλοίο οφείλει να διαθέτει μονίμως ιατρικά εφόδια τα οποία ποιοτικώς είναι τουλάχιστο σύμφωνα με το Παράρτημα II, Τμήματα I και II για την κατηγορία πλοίων στην οποία κατατάσσεται.

(β) Οι ποσότητες φαρμάκων και ιατρικού υλικού, που πρέπει να βρίσκονται στο πλοίο, καθορίζονται σε συνάρτηση με τα χαρακτηριστικά του ταξιδιού - ιδιαίτερα τους λιμένες προσέγγισης, τον προορισμό και τη διάρκεια - το είδος των δραστηριοτήτων που θα εκτελούνται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τα χαρακτηριστικά του φορτίου και τον αριθμό των εργαζομένων.

(γ) Το περιεχόμενο των φαρμάκων και του ιατρικού υλικού καταγράφεται σε δελτίο ελέγχου που ανταποκρίνεται τουλάχιστο στο γενικό πλαίσιο το οποίο καθορίζεται στο Παράρτημα IV, Τμήματα Α, Β και Γ, σημεία II.1 και ΙΙ.2.

(2)(α) Κάθε κυπριακό πλοίο οφείλει να διαθέτει για κάθε μια από τις σωσίβιους σχεδίες και λέμβους του υδατοστεγές κιβώτιο φαρμακείου, το οποίο να περιέχει τουλάχιστο τα ιατρικά εφόδια που προβλέπονται στο Παράρτημα II, Τμήματα I και II, για τα πλοία της κατηγορίας Γ.

(β) Το περιεχόμενο του κιβωτίου φαρμακείου καταγράφεται στο δελτίο ελέγχου που προβλέπεται στην παράγραφο (γ) του εδαφίου (1) του παρόντος άρθρου.

(3) Κάθε κυπριακό πλοίο ολικής χωρητικότητας άνω των 500 κόρων, του οποίου το πλήρωμα περιλαμβάνει 15 ή περισσότερους εργαζομένους και το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγιο διάρκειας άνω των τριών ημερών, οφείλει να διαθέτει χώρο ο οποίος επιτρέπει την παροχή ιατρικής φροντίδας κάτω από ικανοποιητικές υλικές και υγειονομικές συνθήκες.

(4) Κάθε κυπριακό πλοίο, του οποίου το πλήρωμα περιλαμβάνει 100 ή περισσότερους εργαζομένους και το οποίο πραγματοποιεί διεθνές δρομολόγιο διάρκειας άνω των τριών ημερών, οφείλει να διαθέτει ιατρό ο οποίος αναλαμβάνει την ιατρική περίθαλψη των εργαζομένων.