22.-(1) Ιδρύεται Πειθαρχικό Συμβούλιο για την άσκηση ελέγχου και πειθαρχικής εξουσίας επί των μελών του Επιμελητηρίου και επί οποιωνδήποτε άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων τα οποία δικαιούνται να ασκούν το επάγγελμα ή κατέχουν ή αποκτούν δικαίωμα ή άδεια άσκησης επαγγέλματος σε κλάδο ή κλάδους της μηχανικής επιστήμης δυνάμει των διατάξεων του παρόντος Νόμου.
(2) Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ή αυτού κωλυομένου από τον Α΄ Αντιπρόεδρο ή/και Β΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, ως Πρόεδρο, και εννέα άλλα μέλη του Επιμελητηρίου από τα οποία έξι πρέπει να έχουν δεκαετή άσκηση του επαγγέλματος σε κλάδο της μηχανικής επιστήμης, εκλεγόμενα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8.
(2Α) Η διαδικασία πειθαρχικής υπόθεσης διεξάγεται και διεκπεραιώνεται από κλιμάκιο, απαρτιζόμενο από ένα Πρόεδρο και δύο μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου που συστήνονται κατόπιν απόφασης της Ολομέλειας του Πειθαρχικού Συμβουλίου:
(2Β)(α) Η απαρτία του κλιμακίου απαιτεί την παρουσία τουλάχιστον του Προέδρου του και ενός εκ των δύο (2) ΅ελών του ή τουλάχιστον των δύο (2) μελών του και, σε τέτοια περίπτωση, της συνεδρίας προεδρεύει το αρχαιότερο κατ επάγγελμα μέλος.
(β) Οι αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου λαμβάνονται με απλή πλειοψηφία και, σε περίπτωση ισοψηφίας, ο Πρόεδρος ή ο Προεδρεύων δεν διαθέτει νικώσα ψήφο και ο διωκόμενος απαλλάσσεται.
(2Γ) Κενωθείσα για οποιονδήποτε λόγο θέση μέλους του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή κλιμακίου δεν επηρεάζει τη νόμιμη συγκρότηση και σύνθεσή του και οι διαδικασίες οι οποίες λαμβάνουν χώρα ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή κλιμακίου είναι έγκυρες, νοουμένου ότι υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία, ακόμα και στην περίπτωση που υφίσταται ελάττωμα στη διαδικασία συγκρότησης ή εκλογής ή διορισμού των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου ή κλιμακίου.
(2Δ) Τα κλιμάκια μπορούν να αποφασίσουν να παραπέμψουν για εκδίκαση στην Ολομέλεια του Πειθαρχικού Συμβουλίου, υποθέσεις τις οποίες θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικές για το Επιμελητήριο.
(3) Η θητεία των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου είναι εξαετής.
(3Α) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του εδαφίου (2), τέσσερα (4) μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου θα εκλεγούν κατά τις πρώτες εκλογές μετά τη ψήφιση του παρόντος Νόμου, για έξι (6) έτη και μαζί με τα πέντε (5) μέλη τα οποία έχουν εκλεγεί για συμπλήρωση της εξαετούς θητείας τους και ακολούθως θα εκλέγονται ανά τρία (3) χρόνια, πέντε (5) και τέσσερα (4) μέλη εναλλάξ των οποίων η θητεία θα είναι εξαετής και όσοι από τους υποψήφιους συγκεντρώνουν τις περισσότερες ψήφους εκλέγονται για περίοδο έξι (6) ετών, ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση.
(4) Τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου μπορούν να παίρνουν τέτοια αντιμισθία ή επιδόματα ή και τα δύο, ως ήθελε εγκρίνει ο Υπουργός.
(5) Υποθέσεις οι οποίες εκκρεμούν ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου κατά τη λήξη της θητείας των μελών του, θα συνεχίζονται και θα διεκπεραιώνονται από το ίδιο συμβούλιο ως εάν δεν έχει λήξει η θητεία τους.
(6) Το Γενικό Συμβούλιο θα διορίσει πέντε μέλη επιπρόσθετα των ήδη εκλελεγμένων του Πειθαρχικού Συμβουλίου για να υπηρετήσουν ως μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου μέχρι τις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν μετά τη ψήφιση του παρόντος Νόμου.