Δικαίωμα και ύψος φοιτητικής χορηγίας

4.-(1) Η φοιτητική χορηγία παραχωρείται σε οικογένεια που είναι μόνιμος κάτοικος στις περιοχές που ελέγχονται από τη Δημοκρατία και έχει τέκνο φοιτητή σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό κλάδο σπουδών, νοουμένου ότι τόσον όσον αφορά τον πτυχιακό όσο και το μεταπτυχιακό κλάδο σπουδών, αυτοί αφορούν τον πρώτο πτυχιακό και/ή τον πρώτο μεταπτυχιακό τίτλο που ο εν λόγω φοιτητής θα αποκτήσει με τη συμπλήρωση της διάρκειας του κύκλου σπουδών του, εφόσον πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια που καθορίζονται στο Πρώτο Παράρτημα. Το ύψος της φοιτητικής χορηγίας προβλέπεται στο εν λόγω Παράρτημα.

(2) Ανεξαρτήτως των διατάξεων του εδαφίου (1) πιο πάνω, η οικογένεια δε δικαιούται σε φοιτητική χορηγία, εφόσον η συνολική αξία, σε τρέχουσες τιμές, των περιουσιακών της στοιχείων, που καθορίζονται στο Πρώτο Παράρτημα, υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ (€1.200.000).

(3) Οικογένεια, της οποίας τέκνο που είναι φοιτητής ολοκληρώνει τις σπουδές του μετά το τέλος του κύκλου μαθημάτων του πρώτου εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους δικαιούται το πενήντα τοις εκατόν (50%) της ετήσιας φοιτητικής χορηγίας:

Νοείται ότι, χορηγία και δίδακτρα δεν καταβάλλονται για φοίτηση διάρκειας μικρότερης του ενός (1) εξαμήνου.

(4) Στην περίπτωση μερικής φοίτησης, η χορηγία καταβάλλεται αφού συμπληρωθεί περίοδος σπουδών που αντιστοιχεί σε ένα (1) τουλάχιστον έτος κανονικής φοίτησης.

(5) Στις περιπτώσεις φοιτητών που αλλάζουν εκπαιδευτικό ίδρυμα ή κλάδο σπουδών, η διάρκεια της φοίτησής τους στο εκπαιδευτικό ίδρυμα ή στον κλάδο σπουδών που εγκατέλειψαν λογίζεται έναντι της κανονικής διάρκειας του τελευταίου κλάδου σπουδών.

(6) Στην περίπτωση φοιτητή που έχει παρακολουθήσει περισσότερους από ένα (1) τίτλους σπουδών, σε έκαστο κύκλο σπουδών, τότε καταβάλλεται συνολικά φοιτητική χορηγία που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια τίτλο σπουδών.