Έκθεση Αρμόδιας αρχής

47.-(1) Η αρμόδια αρχή ετοιμάζει έκθεση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήγαγε δυνάμει των διατάξεων του παρόντος Μέρους την οποία κοινοποιεί-

(α) στον Οργανισμό·

(β) σε περίπτωση κατά την οποία η διερεύνηση έγινε κατόπιν υποβολής παραπόνου δυνάμει των διατάξεων του παρόντος Μέρους-

(i) στο πρόσωπο που υπέβαλε το παράπονο ή στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του·

(ii) στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο εναντίον του οποίου υποβλήθηκε το παράπονο. και

(iii) στο πρόσωπο το οποίο σύμφωνα με τον ισχυρισμό εξουσιοδότησε την πράξη για την οποία έγινε το παράπονο·

(γ) σε περίπτωση κατά την οποία η αρμόδια αρχή προέβη στη διερεύνηση αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν εντολής του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο. και

(δ) σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ή άλλη αρμόδια αρχή που, κατά την κρίση της αρμόδιας αρχής, επηρεάζεται από το αποτέλεσμα της έρευνας.

(2) Σε περίπτωση κατά την οποία η αρμόδια αρχή αποφασίσει να μην προβεί στη διερεύνηση παραπόνου, κοινοποιεί στον παραπονούμενο και στο επηρεαζόμενο από την έρευνα πρόσωπο τους λόγους της απόφασής της.

(3) Οι κοινοποιήσεις που αναφέρονται στο παρόν άρθρο θεωρούνται, σε αγωγές δυσφήμισης, απόλυτα προνομιούχες δημοσιεύσεις επιπροσθέτως αυτών που απαριθμούνται στις διατάξεις του άρθρου 20 του περί Αστικών Αδικημάτων Νόμου.

(4) Σε περίπτωση κατά την οποία, μετά τη συμπλήρωση έρευνας η αρμόδια αρχή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι προξενήθηκε βλάβη σε βάρος του ενδιαφερόμενου προσώπου, στην έκθεσή της υποβάλλει και εισήγηση ή σύσταση προς τον Οργανισμό ή/και τον παροχέα υπηρεσιών φροντίδας υγείας για την επανόρθωση της βλάβης ή της αδικίας, και δύναται, κατά την κρίση της, να καθορίσει τον χρόνο εντός του οποίου η εν λόγω βλάβη ή αδικία πρέπει να επανορθωθεί.

(5) Σε περίπτωση κατά την οποία ο Οργανισμός ή/και ο παροχέας υπηρεσιών φροντίδας υγείας δεν ενημερώσει την αρμόδια αρχή εντός της εκάστοτε ταχθείσας από αυτήν προθεσμίας ως προς τις ενέργειές του αναφορικά με την εφαρμογή των προτάσεων, εισηγήσεων ή συστάσεών της ή δεν αποδέχεται την εφαρμογή τους και εφόσον η αρμόδια αρχή κρίνει ότι οι προβληθέντες εκ μέρους του Οργανισμού ή/και του παροχέα υπηρεσιών φροντίδας υγείας λόγοι σχετικά με τη μη αποδοχή τους δεν αιτιολογούνται επαρκώς, δύναται να δημοσιοποιήσει την άρνηση ή την παράλειψη συμμόρφωσης του Οργανισμού ή/και του παροχέα υπηρεσιών φροντίδας υγείας με τις προτάσεις της.

(6) Σε περίπτωση κατά την οποία, μετά τη συμπλήρωση της έρευνας, η αρμόδια αρχή καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ενέργεια εναντίον της οποίας στρέφεται το παράπονο δυνατόν να συνιστά ποινικό αδίκημα, αντίγραφο της έκθεσης κοινοποιείται στο Υπουργικό Συμβούλιο και στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

(7) Τηρουμένων των διατάξεων της πράξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τίτλο «Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/46/ΕΚ», και των διατάξεων του περί της Προστασίας των Φυσικών Προσώπων Έναντι της Επεξεργασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ελεύθερης Κυκλοφορίας των Δεδομένων αυτών Νόμου, η αρμόδια αρχή, δύναται να δημοσιοποιεί σε ηλεκτρονική ή/και έντυπη μορφή τις εκθέσεις που συντάσσει.